MALZEMELER
- Asma Yapragi (Salamura)
- 2 Su Bardagi Pirinc
- 2 Büyük Boy Sogan
- 2 Adet Domates
- Bir Demet Maydanoz
- 2 Yemek Kasigi Sivi Somak Eksisi
- 1 Cay bardagi Zeytinyagi
- Tuz, Karabiber, Kirmizi Yaprak Biber
YAPILISI
- Salamura yapragi kullaniyorsaniz eger yapraklari yarim saat önceden bol sicak suda bekletin tuzu gidene kadar.
- Pirincleri soguk suda yikayin ve süzün, pirincleri önceden sicak suda bekletmeniz gerekmiyor.
- Domateslerin kabuklarini soyarak kücük kücük dograyin.
- Ayni sekilde Sogani ve Maydanozuda kücük kücük dograyin.
- Bir kapta pirincleri, dogradigimiz domatesleri, sagoni, maydanozu, bir cay bardagi Zeytinyagini ve tuz karabiber kirmizi biberide ekleyerek iyice elinizle karistirin. Ne kadar güzel karistirilirsa sarmanin ic harci o kadar güzel olur.
- Asma yapraklarinin ortasina azar azar ic harcindan koyarak uclarini ice dogru kivirarak sarin.
- Sardigimiz yapraklari tencereye güzelce dizin ve üzerine 5 yemek kasigi zeytinyagini , 2 Yemek kasigi sivi somak eksisini ve tepeleme sicak su ekleyerek pisirin.
- Pisdikten sonra 10 dakika dinlendirin, tabaklara alarak servis yapin.
- Sicak yada soguk olarak Servis yapabilirsiniz
- Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Büssürü Yorum Bekliyorum :)