25 Nisan 2011 Pazartesi

KÖFTELi PATLICAN SARMA

 


MALZEMELER  ( 6 Kisilik )
  • 4 Adet Patlican
  • 4 Adet Domates
  • Kasar Peyniri
  • 6 Adet Taze Sogan Sapi
  • 1 Bardak Sivi yag

Köftesi icin
  • Yarim Kilo Kiyma
  • 1 Adet Sogan
  • 2 Dis Sarimsak
  • Maydanoz
  • Tuz
  •  Karabiber 

      YAPILISI

      • Patlicanlari uzunlamasina üce kesip ( Bir Patlicani uzunlamasina üce bölüyoruz ) soguk suda 5 dakika kadar beklettikten sonra kuru kagit havluyla suyunu iyice cektirene kadar bekletin.
      • Önceden kizdirdiginiz kisik atesli tavada patlicanlari kizartip kagit havluyla yine ayni sekilde yagini cektirine kadar bekletin.
      • Domateslerinizi yuvarlak sekilde üce bölün ( Bir Domatesi yuvarlak sekilde üce bölüyoruz). Domatesleri Kizartmayin.
      • Köftesi icin, sogani,sarimsagi ve maydanozu kücük kücük dograyin ve tuzunu ve karabiberini ekleyip hepsini güzelce yogurun,
      • Hazirladiginiz kiyma harcini 6 esit parcaya bölüp yuvarlak sekilde köfteler hazirlayin ve hazirladiginiz kiyma köfteleride önceden isitilmis kisik atesli tavada güzelce kizartin.
      • Sogan saplarini kaynar suda bekletin ve yumsamasini saglayin.
      • Fotografta gördügünüz gibi kizartilan patlicanlarin icine önce domates üzerine kiyma köfte ve onun üzerine peynir dilimini koyarak sogan sapiyla baglayin.
      • Ve en son olarak tepsiye dizdigimiz Köfteli Patlican Sarmasini 180 derece Firinda 15 dakika kadar pisirerek servis yapin.
      • Afiyet Olsun :)


        2 yorum:

        Büssürü Yorum Bekliyorum :)

        Linkwithin

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...