11 Nisan 2011 Pazartesi

SÜTLAC




Bloguma, Sütlac tarifi ile baslamak  istiyorum...


MALZEMELER

  • 1 Su Bardagi Pirinc
  • 2 Litre Süt
  • 2 Su Bardagi Toz Seker

YAPILISI

  • 1 Su bardagi pirinci sicak suyla yikadiktan sonra bir litre Sütü icine ilave ederek cok kisik ateste ara ara karistirarak haslayin... 
 ( Bazi hanimlar pirinci su ile haslar ondan sonra sütü ekler. Bu cok yanlis aslinda. Pirinc su ile haslanip sonradan süt eklenirse genelde sütlac sulu bir tad alir. Bunu gercekten damak zevki cok iyi olan bayanlar hemen anlayabilir)

  • Pirincler tam olarak iyice sütü cektikten sonra cok koyu bir kivam alicaktir. Koyu kivamini alinca bir bardak daha süt ekleyip yine cok kisik ateste pisirmeye devam edin... Bu sekilde kivamini bulana kadar pisirmeye devam edin, gerekirse daha süt ekleyin.. Kivami ne cok sulu nede cok koyu olmali...
  • Sütlac kivamini alinca iki bardak sekeri ekleyerek karistirin, ben genelde sütlaca seker islemini tadarak veriyorum. Eger siz iki bardak az geldi diyorsaniz kendi damak tadina göre ekleyebilirsiniz...
  • Sütlac kaselere alarak sogumaya birakin, arzuya göre üzerine tarcin, cilek sosu yada cikolata sosu ekleyebilirsiniz....
  • Afiyet olsun :)
DEVAMI GELECEK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Büssürü Yorum Bekliyorum :)

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...