MALZEMELER ( 6 Kisilik )
- 4 Adet Patlican
- 4 Adet Domates
- Kasar Peyniri
- 6 Adet Taze Sogan Sapi
- 1 Bardak Sivi yag
Köftesi icin
- Yarim Kilo Kiyma
- 1 Adet Sogan
- 2 Dis Sarimsak
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
YAPILISI
- Patlicanlari uzunlamasina üce kesip ( Bir Patlicani uzunlamasina üce bölüyoruz ) soguk suda 5 dakika kadar beklettikten sonra kuru kagit havluyla suyunu iyice cektirene kadar bekletin.
- Önceden kizdirdiginiz kisik atesli tavada patlicanlari kizartip kagit havluyla yine ayni sekilde yagini cektirine kadar bekletin.
- Domateslerinizi yuvarlak sekilde üce bölün ( Bir Domatesi yuvarlak sekilde üce bölüyoruz). Domatesleri Kizartmayin.
- Köftesi icin, sogani,sarimsagi ve maydanozu kücük kücük dograyin ve tuzunu ve karabiberini ekleyip hepsini güzelce yogurun,
- Hazirladiginiz kiyma harcini 6 esit parcaya bölüp yuvarlak sekilde köfteler hazirlayin ve hazirladiginiz kiyma köfteleride önceden isitilmis kisik atesli tavada güzelce kizartin.
- Sogan saplarini kaynar suda bekletin ve yumsamasini saglayin.
- Fotografta gördügünüz gibi kizartilan patlicanlarin icine önce domates üzerine kiyma köfte ve onun üzerine peynir dilimini koyarak sogan sapiyla baglayin.
- Ve en son olarak tepsiye dizdigimiz Köfteli Patlican Sarmasini 180 derece Firinda 15 dakika kadar pisirerek servis yapin.
- Afiyet Olsun :)
Çok güzel görünüyor.Afiyet Olsun
YanıtlaSilTesekkür ederim yorumun icin :)
YanıtlaSil