26 Nisan 2011 Salı

ZEYTiNYAGLI YAPRAK SARMASI





MALZEMELER

  • Asma Yapragi (Salamura)
  • 2 Su Bardagi Pirinc
  • 2 Büyük Boy Sogan
  • 2 Adet Domates
  • Bir Demet Maydanoz
  • 2 Yemek Kasigi Sivi Somak Eksisi
  • 1 Cay bardagi Zeytinyagi 
  • Tuz, Karabiber, Kirmizi Yaprak Biber




YAPILISI

  • Salamura yapragi kullaniyorsaniz eger yapraklari yarim saat önceden bol sicak suda bekletin tuzu gidene kadar.
  • Pirincleri soguk suda yikayin ve süzün, pirincleri önceden sicak suda bekletmeniz gerekmiyor. 
  • Domateslerin kabuklarini soyarak kücük kücük dograyin.
  • Ayni sekilde Sogani ve Maydanozuda kücük kücük dograyin.
  • Bir kapta pirincleri, dogradigimiz domatesleri, sagoni, maydanozu, bir cay bardagi Zeytinyagini ve tuz karabiber kirmizi biberide ekleyerek iyice elinizle karistirin. Ne kadar güzel karistirilirsa sarmanin ic harci o kadar güzel olur.
  • Asma yapraklarinin ortasina azar azar ic harcindan koyarak uclarini ice dogru kivirarak sarin.
  • Sardigimiz yapraklari tencereye güzelce dizin ve üzerine 5 yemek kasigi zeytinyagini , 2 Yemek kasigi sivi somak eksisini ve tepeleme sicak su ekleyerek pisirin.
  • Pisdikten sonra 10 dakika dinlendirin, tabaklara alarak servis yapin.
  • Sicak yada soguk olarak Servis yapabilirsiniz
  • Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Büssürü Yorum Bekliyorum :)

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...