MALZEMELER
- 1 Su Bardagi Un
- 1,5 Su Bardagi Seker
- 1,5 Su Bardagi Yogurt
- 500 gr Irmik
- 3 Tane Yumurta
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Paket Vanilya Sekeri
- Hindistan Cevizi
Serbeti icin
- 1 Litre Su
- 1000 gr Seker ( 1 Paket )
- Yarim Limon
YAPILISI
- Yumurta, Vanilya Sekerini ve Sekeri iyici cirpin.
- Iyice cirpilan karisima yogurutu ilave edin ve yine cirpin.
- Irmik, un ve kabartma tozunu bir kapta hepsini bir harmanlayin.
- Harmanladiginiz unu yavas yavas seker, yumurta ve yogurt karisimina ilave edin ve karistirin.
- Karisimi yaglanmis tepsiye dökün.
- 180 derece firinda pisirin. Firini önceden isitmayin.
- Pisdikten sonra sogumaya birakin.
Serbet yapilisi:
- 1 Litre suya 1 Paket sekeri ekleyerek yaklasik yarim saat kaynatin, serbet kivamini aldiysa eger yarim limonu ekleyin ve ocaktan alin.
- Sogumus olan tatlinin üzerine sicak olarak aktarin ve soguduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapin.
- Hindistan cevizini tavsiye ediyorum degisik bir lezzet katiyor tatliya.
- Afiyet olsun :)
büssürü yorum sana yapda yiyek:))
YanıtlaSil:)
YanıtlaSil