3 Mayıs 2011 Salı

PATLICAN KEBABI



Iddia ediyorum firinda Patlican Kebabini kimse benim gibi yapamaz :)
Ben varim diyen varsa buyursun :)
Tamam cok simarmadan hemen tarife geciyorum...



MALZEMELER

  • 1 Kilo Kiyma
  • 2 Adet Büyük Boy Sogan
  • 4 Dis Sarimsak
  • 6 Adet Patlican
  • 4 Adet Carliston Biberi
  • 6 Adet Normal Büyüklükte Domates 
  • 1 Demet Maydanoz
  • Kirmizi Pul Biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tereyagi




YAPILISI

  • Patlicanlari iki parmak kalinliginda yuvarlak yuvarlak keserek bol suda bekletin, kararmamasi icin.
  • Her bir domatesi üc esit yuvarlaklikta kesin.
  • Kiymanin icine Soganlari, sarimsaklari, carliston biberleri ve demekt maydanozu cok kücük olmak sartiyla kücük kücük dograyin.
  • Kiymaya tuzu, karabiberi ve kirmizi pul biberide ekleyerek 5 dakika kadar yogurun. Ne kadar yogurursaniz etin lezzeti o kadar güzel olur.
  • Yogurdugunuz kiymadan patlican yuvarlak büyüklügü kadar köfteler hazirlayin.
  • Elinize önce patlican üzerine köfte onun üzerine tekrar patlican onun üzerine tekrar köfte ve üzerine domates koyarak bu sekilde firin tepsisine dizin.
  • Tepside hazir olan patlican kebabinizin üzerine bir tuz birar kara biber ekeleyin.
  • Ve üzerine kücük parcalar halinda tereyaginida ekleyin.
  • Firinda yaklasik olarak 1 saat üzeri kizarana kadar vede suyu cekene kadar pisirin.
  • Patlican kebabini sicak olarak servis yapin.
  • Afiyet Olsun.



Size Önerim:
  • Patlican kebabina kesinlikle sivi yagi kullanmayin.
  • Patlican kebabina kesinlikle salcali su yapip üzerine gezdirmeyin. Salcali su dökerseniz üzerine patlican kebabligindan cikar :) firinda sulu patlicanli köfteli adini alan bir yemek haline gelir :)
  • Patlican Kebabi zaten kendisi sulanir sonradan üzerine su eklemeyin.
  • Patlican Kebabini suyu cekene kadar pisirirseniz dahada lezzetli olur.

10 yorum:

  1. ben bu işte ustayım diyosun:)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Önerilerini dikkate alıp bu şekilde deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Yesimcim evet ben bu iste ustayim övünmek gibi olsun hehehe :) Tesekkür ederim yorumun icin canim.

    YanıtlaSil
  4. Meralcim tesekkür ederim önerilerimi dikkate aldigin icin canim eger bu sekilde yaparsan kesinlikle cok güzel bir patlican kebabi ile karsilasacaksin :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgilinin dısarda yemek istedigi ilk yemek patlıcan kebabı, bende burdan yola cıkarak evde denesem olurmuki yuzume gozume bulastırmayımda :)
    Yemegin lezzeti mevsimlik olan sebzelerden de geciyor kanımca yaz sebzeleriyle yapıp afiyetle yemek bir baska olur.
    Ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. Petite sorbet tesekkür ederim yorum icin... Bence denemen lazim. Yüzüne gözüne bulastirmassin eminim :)
    Tabi mevsimlik sebzelerle dahada güzel olur hele birde taze taze bahceden kopartilip yapilirsa közde tadina doyum olmaz :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor ve gercekten de çok lezzetli bi yemek patlıcan kebabı :) seninkini yemek de nasip olur bi gün inşallah :p ama bunu bursalı arkadaşlar bi de Kebapçı Şahin'de denemeliler! süper :)

    YanıtlaSil
  8. Cicibebe tesekkürler yorumun icin canim. Insallah nasib olur bir gün :) Vallaha Bursa gelip bende orda iskender yemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  9. bende denemek istiyorum bu patlıcan kebabını
    eline sağlık Neslice

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Papatya
    Denersen haberim olsun nasil olmus banada söyle :))))

    YanıtlaSil

Büssürü Yorum Bekliyorum :)

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...