21 Mayıs 2011 Cumartesi

BEBEGiMiZE SEBZELi VE PiRiNCLi PÜRE




6. aydan itibaren


MALZEMELER


  •  1 Adet Kabak
  •  1 Adet Havuc
  •  1 Yemek Kasigi Pirinc
  •  4 Dal Ispanak
  •  1 Yemek Kasigi Kanola Yagi
  •  1 Bardak Su 
  •  1 Tablet Et Suyu ( Et Suyunu Kendiniz Evde Yapin)






YAPILISI

  • Kabaklari güzelce yikayip kabuklarini soymadan kücük kücük dograyin ve bir defa yikayin.
  • Havuclarida güzelce yikayip kücük kücük dograyin.
  • Ispanaklarida güzelce yikayin ve kücük kücük dograyin.
  • Pirincleri yikayip süzün.
  • 1 bardak suyun icerisine dogranmis kabaklari, havuclari, ispanagi, pirincleri ve bir kasik kanola yagini ekleyip yaklasik yarim saat haslayin suyunu cekene kadar haslayin.
  • Suyunu cekmis olup haslanan sebzeleri sonra mixerle ezerek bebegimize yedirebiliriz :)
  • Kivami ne cok koyu nede cok sivi olmali.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

CiG KÖFTE






Size Annemin muhtesem Cig Köfte tarifini veriyorum. Bilmeyenler mutlaka denemeli :)




MALZEMELER

  • Yarim Kilo Yagsiz Cig Köftelik Kiyma
  • 3 Su Bardagi Cig Köftelik Bulgur
  • 2 Yemek Kasigi Ev Usulü Karisik Domates ve Biber Salcasi
  • 1 Büyük Boy Kuru Sogan
  • 3 Büyük Dis Sarimsak
  • 1 Adet Limon
  • 3 Yemek Kasigi Isot Biberi
  • 3 Yemek Kasigi Kirmizi Pul Biber
  • 1 Cay Kasigi Karabiber
  • 1 Yemek Kasigi Kimyon
  • 1 Yemek Kasigi Tuz
  • 1 Demek Maydanoz
  • 2 Adet Taze Yesil Sogan
  • 1 Cay Bardagi Sivi Yag




YAPILISI

  • Soganlari ve Sarimsaklari kücük kücük dograyin. Ama cok kücük dograyin bak :)
  • Cig Köfte Legenine kiymayi, salcayi, kücük kücük dogradigimiz soganlari ve sarimsaklari, kabuklu olarak bir limonu ( Limonu dörde bölün) , isot biberi, kirmizi pul biberi ve tuzu ekleyerek hepsini birlikte yaklasik 5 dakika iyice yogurun.
  • Salca olarak size tavsiyem sadece Kahramanmaras ve Gaziantep Usulü Salcalari tercih edin. Eger yoksa yapacak bir sey yok bildiginiz salcadan kullanin :)
  • Kiyma karisimina Cig Köftelik bulguruda ekleyerek yogurmaya devam edin.
  • Cig Köfteyi iyice yogurun kesinlikle hemen su eklemeyin.
  • Eger bir süre sonra yogurdugunuz cig köftede kuruluk, bulgurlar tane tane ayrilirsa, bir cay bardagi su ekleyin. Yada iki tane domates rendeleyerek su yerine domates suyuda kullanabiliriz.
  • Size tavsiyem kesinlikle sürekli su eklemeyin, bir defa su ekledikten sonra yine iyice yogurun taki bulgurlar yumsayana kadar. Eger bulgurlar yumsamadiysa bir kere daha su ekleyebilirsiniz.
  • Cig Köfteyi yogurma islemi yaklasik olarak yarim saat sürsün.
  • Cig Köfte hazir hale gelince kimyonu ve karabiberide ekleyerek 1 dakika daha yogurun. Icindeki limon kabuklarini cikarip atabilirsiniz. 
  • Maydanozu ve yesil  taze soganlarida yine ayni sekilde kücük kücük dograyin ve Cig Köfteye ekleyin ve yine bir dakika yine yogurun.
  • En son olarak 1 cay bardagi sivi yagida ekleyerek yine ayni sekilde 1 dakika sivi yagla birliktede yogurun.
  • Hazir hale gelen Cig Köfteyi kücük kücük elinizde köftecikler yaparak servis tabagina dizin.
  • Marul yada arzuya göre yesillik limon taze sogan esliginde servis yapin.
  • Afiyet Olsun :)

9 Mayıs 2011 Pazartesi

YUFKALI KADAYIF TATLISI





MALZEMELER


  • 500 g Kadayif
  • 3 Hazir Baklava Yufkasi
  • 3 Corba Kasigi Tereyagi
  • 2 Su Bardagi Cekilmis Yesil Antep Fistigi

Serbeti icin
  • 5 Su Bardagi Su
  • 4 Su Bardagi Seker
  • 1 Yemek Kasigi Taze Limon Suyu




YAPILISI


  • Kadayifi keskin bir bicakla dograyin, elinizle ufalayin.
  • Karistirma kabina kadayifi ve eritilmis 3 corba kasigi tereyagini ekleyin ve yine karistirin.
  • Yufkalari acarak üzerlerine kadayifi paylastirin. ve üzerine yesil fistiklari ilave edin.
  • Yufkalarin uclarindan baslayarak ice dogru sarin rulo seklinde.
  • Sardiginiz kadayifli yufkalari keskin bicakla iki parmak kalinliginda dilimleyin.
  • Dilimlediginiz yufkali kadayiflari firin tepsisine yerlestirin.
  • Önceden Isitilmis 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
  • Kizarmis yufkali kadayiflari firindan cikartarak sogumaya birakin.
  • 5 su bardagi su ve 4 su bardagi sekeri kaynatin. Serbet kivami alinca 1 yemek kasigi limonu ilave edip 3 dakika daha kaynatin.
  • Serbet olduktan sonra hemen yufkali kadayiflarin üzerine dökmeyin. En azindan 15 dakika kadar sogutun.
  • Serbeti yufkali kadayiflarin üzerine dökerek 1 saat kadar dinlendirin.
  • Afiyet olsun :)


BEBEGiMiZE MEYVELi ETLi SEBZELi PÜRE





Bebegimize bu yemekleri hazirlarken lütfen hep organik sebzeleri ve meyveleri tercih edin.

6.aydan itibaren...



MALZEMELER

  • 300 g Patates
  • 250 g Havuc
  • 100 g Yagsiz Kuzu Eti
  • 1 Yemek Kasigi Kanola Sivi Yagi
  • 2 Adet Seftali
  • 5 Yemek Kasigi Su




YAPILISI

  • Patatesi yikayin ve kabuklu olarak yaklasik 25 dakika haslayin.
  • Havuclari yikayip kabuklarini soyduktan sonra kücük kücük dograyin.
  • Yagsiz Eti bicakla kücük kücük kiyin.
  • Eti ve Havucu 5 Yemek kasigi su ve 1 yemek kasigi sivi yagla birlikte kisik ateste karistirarak yaklasik 15 dakika pisirin.
  • Seftalilari yikayin kabuklarini ve cekirdeklerini güzelce temizleyin. 
  • Haslanan patatesi soyun ve kücük kücük dograyin.
  • Seftali ve patateside et ve havuca ekleyip hepsini birlikte mixerle pürüssüz bir püre haline getirin.
  • Püreyi sogutun ve bebegimize yedirirken her bir porsiyon icin bir yemek kasigi kanola sivi yagi ile birlikte isitin.
  • Bebegimize yedirmeden önce sicakligini kontrol etmeyi unutmayin.
  • Afiyet Olsun :)

GARNiTÜR PiLAV






MALZEMELER


  • 1 Su Bardagi Pirinc
  • 1 Su Bardagi Garnitür ( Havuc, Bezelye, Misir )
  • 1 Yemek Kasigi Tereyagi
  • 4 Yemek Kasigi Zeytinyagi
  • 2 Bardak Sicak Su
  • Yarin Limon




YAPILISI

  • Pirincleri önceden yarimsaat sicak suda bekletin.
  • Tereyagi ve zeytinyagini garnitürlerle birlikte hafif kavurun
  • Yarim limon suyunu ilave edin ve hafif karistirin. Limon suyu pirinclerin tane tane olmasini sagliycaktir.
  • Pirincleri yikayip süzdükten sonra garnitüre ilave edin ve pirinclerle birlikte 2 dakika kavurun sürekli yavas yavas karistirarak.
  • Sicak suyunuda ilave ettikten sonra tencerenizin kapagini kapatin. Pirinlerin suyu kaynamaya baslayinca altini en düsük dereceye getirin. Kapagini kapatin ve 10 dakika dinlendirin.
  • Sicak olarak servis yapin.
  • Afiyet Olsun :)




7 Mayıs 2011 Cumartesi

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN :)



ANNELiK bir gün degildir...
Benim icin her gün ANNELER GÜNÜ...
Seni COOOK Seviyorum ANNECiGiM...







6 Mayıs 2011 Cuma

HAMBURGER


Simdi diyeceksiniz ahhh cok kolayyy... Olsun belki bilmeyenler vardir :)




MALZEMELER ( 6 Kisilik )

  • Yarim Kilo Kiyma
  • 1 Adet Sogan
  • 1 Adet Carliston Biber
  • 3 Dis sarimsak
  • 6 Adet Hamburger Ekmegi
  • 3 Adet Domates
  • Marul Yapragi
  • Maydanoz
  • Kornison Tursu ( Tatli ve Sirkeli )
  • Hardal ( Istege Bagli )
  • Ketchup ( Istege Bagli )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kirmizi Pul Biber
  • Kasar Dilim Peynir



YAPILISI

  • Kiymanin icine sogani, sarimsaklari, carliston biber, maydanozu, tuz, karabiber ve kirmizi pul biber ekleyerek yogurun.
  • Kiymayi hazirladiktan sonra alti esit parcaya bölerek köfteler hazirlayarak kizartin.
  • Hamburger ekmeklerini ortalarindan keserek ayirin.
  • Firin tepsisine Hamburger ekmeklerinin altlarini dizin. Üzerlerine arzuya göre hardal ve ketchup sürün.
  • Hardal ve ketchup´un üzerine marul yapraklarini yerlestirin, onun üzerine ince ince kestigimiz kornison tursularini ve onun üzerine yuvarlak olarak kestigimiz domatesi yerlestirelim. (Aslinda istege bagli nasil caniniz arzu ediyorsa o sekilde yerlestirin :) )
  • En üste kizartigimiz hamburger köftesini ve ince dilimlenmis kasar peynirini yerlestirin. Bütün bu islemleri yaptiktan sonra üst hamburger ekmekleriyle kapatin. ( yaziya bak yaaa sanki bilmiyorsunuz daha sonra onun üzerine ekmek geldigini :) hahaha )
  • Daha sonra firinda yaklasik 15 dakika isitinki peynirler hafif erisin.
  • Firindan cikardiktan sonra yagli hamburger kagitlarina sarin (yumsak kalmasi icin)
  • Sicak olarak servis yapin.
  • Afiyet Olsun :)


Tabi yaninda Patates Kizartmasinida unutmayin :)


5 Mayıs 2011 Perşembe

KAHRAMANMARAS DONDURMASI



Hayatta severek yedigim hatta bayildigim dondurmadir. Ama sadece ve sade Kahramanmaras dondurmasi. Bir oturusta bir kilo yiyebilirim o kadar seviyorum. Hele birde benim gibi Kahramanmarasliysaniz vede orda oturuyorsaniz yasadiniz demektir.
Eger sizinde bir gün Kahramanmarasa yolunuz düserse mutlaka ama mutlaka tadmaniz gereken ilk basta Kahramanmaras dondurmasi olsun ve sade sütlü dondurmasini tercih edin.


 En güzeli külahta yenen :)



150 yıllık dondurmacılık geleneği: K.Maraş DondurmasıDondurmanın Anadolu’daki tarihi yaklaşık 300 yıl öncesine kadar uzanır. Dağların yamaçlarında ve vadilerinde biriken el değmemiş kara, pekmez ve meyve özlerini karıştıran Anadolu insanı, yaz aylarında Karsambaç adını verdiği bu tatla serinlemeye başlar. Başlangıçta serinlemek için yapılan bu Karsambaç, adım adım gelenekselleşir K.Maraş’ta.

K.Maraşlı tat ustaları, K.Maraş dondurmasını dondurma yapan Ahir Dağı’nın insanoğluna verdiği hediyelerle bir tarih yazarlar; emek ve sabırlarını da ekleyerek... Bu tarihin en önemli notları ise, MADO’nun ( Maras Dondurmasi ) kuşaklar boyu aktarılan emsalsiz tadının yaratıcıları tarafından düşünülür.

K.Maraş’ı çevreleyen Ahir Dağı’nın eşsiz flora ve faunası, K.Maraşlı dondurma ustalarının en önemli kılavuzu olur. Karsambaç, Ahir Dağı’nın beyaz örtüsü kar ve renkli mücevherleri meyveler ile tatlı bir yolculuğa çıkar. Ve bu tatlı yolculuk yüzyıllar sonra bile değişir, dönüşür ve damağa geldiğinde bile bitmez. Damakta unutulmaz olur. 150 yıllık K.Maraş Dondurması serüvenini başlatan Yaşar Ailesi’nin ilk ustası Osman Ağa’nın ilham kaynağı da doğal zenginlikleriyle Ahir Dağı’dır.

Ahir Dağı’ndan bin bir emekle getirilen kara, bin bir emekle toplanan meyvelerin özleri karıştırılır. Dünyada haklı üne sahip K.Maraş Dondurması’nın ilk adımlarıdır Osman Ağa’nın Karsambaç’ı. Bugün dünyanın tanıdığı MADO’nun 4. kuşak temsilcilerinin 150 yıldır kaybetmediği o ilham, hala aynı topraklardan ve aynı dağdan gelmektedir.


Dünyanın tanıdığı K.Maraş Dondurması’nın macerası 25 metrekarelik bir dükkanda başlar. 1962 yılında kurulan Yaşar Dondurma’nın ilk dükkânında Ahir Dağı’ndan getirilen kar, çabuk erimemesi için öğüntü ya da çeltik kabuğu kullanılarak muhafaza edilir. Kollu makinelerde çevrilen kar, el emeği ve sabırla işlenir. Ustanın ustalığı orada meydana çıkar. Kıvamını ve tadını veren, kullanılan malzemelerle birlikte usta ellerdir. Zamanla kar bulmak zorlaşır ve buzla yapılmaya başlanır. Geleneksel dövme dondurmanın hasıdır, ortaya çıkan... Bıçakla kesilecek, çatalla yenecek kadar sert, ama ağızda eriyecek kadar kıvamlı dondurma, K.Maraş Dondurması’dır.


Yazi ve Fotograflar Alintidir

4 Mayıs 2011 Çarşamba

CEViZLi KADAYIF TATLISI



MALZEMELER

  • 500 gr Kadayif
  • 250 gr Tereyagi
  • 1 Su Bardagi Dolusu Ceviz 


Serbeti icin:
  • 1 Paket Seker ( 1000 gr )
  • 5 Su Bardagi Seker


YAPILISI
  • Kadayiflari tel tel ayirin ve bicakla cok kücük olmamak sartiyla dograyin.
  • Tereyagini eritin ve kadayifin üzerine dökerek elinizle tereyag ve kadayifi karistirin.
  • Cevizleri bicak yardimiyla kücük kücük ufalayin.
  • Firin tepsisini yaglayin ve kadayifin bir kismini tepsiye güzelce esit sekilde yerlestirin. Kadayiflari tepsiye yerlestirince baska bir tepsiyle üzerine iyice bastirin.
  • Iyice bastirdiginiz kadayifin üzerine cevizleri esit sekilde dagitin.
  • Kadayifin diger kisminida cevizlerin üzerine yerlestirin.
  • Yine ayni ayni sekilde onun üzerinide tepsiyle iyice bastirin.
  • Firinda yaklasik 180 derece isida üzerleri hafif kizarana kadar yaklasik bir saat pisirin.
  • Diger yandan 5 bardak suda 1 paket sekeri kaynatin ve sogumaya birakin.
  • Kadayif kizardiktan sonra cikarin ve 15 dakika kadar bekletin ve sogumus olan serbeti üzerine dökün.
  • Üzerini cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet Olsun :)



Size Önerim:
  • Firindan cikar cikmaz kesinlikle üzerine hemen serbeti dökmeyin yoksa hamur haline dönüsüyor.
  • Ben asla ikisinide sogutmadan serbet dökmem.
  • Cevizleri asla rondodan gecirip un haline getirmeyin. Bicakla kücük kücük ufalayin.


3 Mayıs 2011 Salı

PATLICAN KEBABI



Iddia ediyorum firinda Patlican Kebabini kimse benim gibi yapamaz :)
Ben varim diyen varsa buyursun :)
Tamam cok simarmadan hemen tarife geciyorum...



MALZEMELER

  • 1 Kilo Kiyma
  • 2 Adet Büyük Boy Sogan
  • 4 Dis Sarimsak
  • 6 Adet Patlican
  • 4 Adet Carliston Biberi
  • 6 Adet Normal Büyüklükte Domates 
  • 1 Demet Maydanoz
  • Kirmizi Pul Biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tereyagi




YAPILISI

  • Patlicanlari iki parmak kalinliginda yuvarlak yuvarlak keserek bol suda bekletin, kararmamasi icin.
  • Her bir domatesi üc esit yuvarlaklikta kesin.
  • Kiymanin icine Soganlari, sarimsaklari, carliston biberleri ve demekt maydanozu cok kücük olmak sartiyla kücük kücük dograyin.
  • Kiymaya tuzu, karabiberi ve kirmizi pul biberide ekleyerek 5 dakika kadar yogurun. Ne kadar yogurursaniz etin lezzeti o kadar güzel olur.
  • Yogurdugunuz kiymadan patlican yuvarlak büyüklügü kadar köfteler hazirlayin.
  • Elinize önce patlican üzerine köfte onun üzerine tekrar patlican onun üzerine tekrar köfte ve üzerine domates koyarak bu sekilde firin tepsisine dizin.
  • Tepside hazir olan patlican kebabinizin üzerine bir tuz birar kara biber ekeleyin.
  • Ve üzerine kücük parcalar halinda tereyaginida ekleyin.
  • Firinda yaklasik olarak 1 saat üzeri kizarana kadar vede suyu cekene kadar pisirin.
  • Patlican kebabini sicak olarak servis yapin.
  • Afiyet Olsun.



Size Önerim:
  • Patlican kebabina kesinlikle sivi yagi kullanmayin.
  • Patlican kebabina kesinlikle salcali su yapip üzerine gezdirmeyin. Salcali su dökerseniz üzerine patlican kebabligindan cikar :) firinda sulu patlicanli köfteli adini alan bir yemek haline gelir :)
  • Patlican Kebabi zaten kendisi sulanir sonradan üzerine su eklemeyin.
  • Patlican Kebabini suyu cekene kadar pisirirseniz dahada lezzetli olur.

MENEMEN



Biz sabah kahvaltilarimizda genelde en cok yaptigimiz kahvaltiliklardan birisidir Menemen. Sözü fazla uzatmiyorum hemen tarife geciyorum...




MALZEMELER ( 4 Kisilik )

  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Adet Domates
  • 2 Adet Sogan
  • 4 Dis Sarimsak
  • 2 Adet Carliston Biberi
  • 1 Cay Kasigi Kirmizi Pul Biber 
  • 1 Cay Kasigi Karabiber
  • 1 Yemek Kasigi Biber Salcasi
  • 1 Yemek Kasigi Tereyagi
  • Tuz



YAPILISI
 
  • Sogani, sarimsagi ve carliston biberi kücük kücük dograyarak genis bir tavada bir yemek kasigi tereyagla birlikte pembelesinceye kadar kavurun.
  • Soganlar pembelestikten sonra bir kasik biber salcasinida ekleyerek yaklasik 3 dakika kavurun.
  • Domateslerin kabugunu soyun ve kücük  kücük küp küp dograyin salcali karisima ekleyin ve kisik ateste hafif hafif karistirarak pisirmeye devam edin.
  • Pismekte olan menemene tuzu karabiberi pul biberide ekleyerek yine hafif karistirin.
  • Domatesler sulandiysa eger hafif suyunu cekene kadar pisirmeye devam edin. 
  • Hafif sekilde suyunu cekmis olan menemenin üzerine yumurtalari kirin ve kapatarak 3 - 4 dakika pisirmeye devam edin.
  • Yumurtalarin cok pismemesine özen gösterin. Yumurtalari catalla hafif hafif  karistirin ve az daha pisirerek ocaktan alin ve sicak olarak servis yapin.
  • Afiyet olsun :)

MANGAL KÖFTE





MALZEMELER
  • 1 Kilo Kuzu Kiyma
  • 2 Adet Büyük Boy Sogan
  • 4 Dis Sarimsak
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 Yemek Kasigi Özel Kuzu Köfte Baharati
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 Cay Kasigi Kekik

YAPILISI

  • Kiymayi hazirlayacaginiz kaba alin ve icin kekik, özel kuzu köfte baharati, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Soganlari ve sarimsaklari kücük kücük dograyin.
  • Maydanozuda ayni sekilde kücük kücük dograyin.
  • Sogani, sarimsagi ve maydanozu kiymaya ekleyin ve 2-3 dakika sürekli iyice yogurun.
  • Daha sonra elinizle kücük yuvarlak sekiller vererek yaktiginiz mangalda altli üslü cevirerek pisirin.
  • Afiyet Olsun


Size Önerim :

  • Unutmayinki kiymayla icine katilan malzeme ve baharatlar ne kadar cok yogurulursa o kadar köftenin tadi güzel olur.



2 Mayıs 2011 Pazartesi

CiG KÖFTE



Size Annemin muhtesem Cig Köfte tarifini veriyorum. Bilmeyenler mutlaka denemeli :)




MALZEMELER

  • Yarim Kilo Yagsiz Cig Köftelik Kiyma
  • 3 Su Bardagi Cig Köftelik Bulgur
  • 2 Yemek Kasigi Ev Usulü Karisik Domates ve Biber Salcasi
  • 1 Büyük Boy Kuru Sogan
  • 3 Büyük Dis Sarimsak
  • 1 Adet Limon
  • 3 Yemek Kasigi Isot Biberi
  • 3 Yemek Kasigi Kirmizi Pul Biber
  • 1 Cay Kasigi Karabiber
  • 1 Yemek Kasigi Kimyon
  • 1 Yemek Kasigi Tuz
  • 1 Demek Maydanoz
  • 2 Adet Taze Yesil Sogan
  • 1 Cay Bardagi Sivi Yag




YAPILISI

  • Soganlari ve Sarimsaklari kücük kücük dograyin. Ama cok kücük dograyin bak :)
  • Cig Köfte Legenine kiymayi, salcayi, kücük kücük dogradigimiz soganlari ve sarimsaklari, kabuklu olarak bir limonu ( Limonu dörde bölün) , isot biberi, kirmizi pul biberi ve tuzu ekleyerek hepsini birlikte yaklasik 5 dakika iyice yogurun.
  • Salca olarak size tavsiyem sadece Kahramanmaras ve Gaziantep Usulü Salcalari tercih edin. Eger yoksa yapacak bir sey yok bildiginiz salcadan kullanin :)
  • Kiyma karisimina Cig Köftelik bulguruda ekleyerek yogurmaya devam edin.
  • Cig Köfteyi iyice yogurun kesinlikle hemen su eklemeyin.
  • Eger bir süre sonra yogurdugunuz cig köftede kuruluk, bulgurlar tane tane ayrilirsa, bir cay bardagi su ekleyin. Yada iki tane domates rendeleyerek su yerine domates suyuda kullanabiliriz.
  • Size tavsiyem kesinlikle sürekli su eklemeyin, bir defa su ekledikten sonra yine iyice yogurun taki bulgurlar yumsayana kadar. Eger bulgurlar yumsamadiysa bir kere daha su ekleyebilirsiniz.
  • Cig Köfteyi yogurma islemi yaklasik olarak yarim saat sürsün.
  • Cig Köfte hazir hale gelince kimyonu ve karabiberide ekleyerek 1 dakika daha yogurun. Icindeki limon kabuklarini cikarip atabilirsiniz. 
  • Maydanozu ve yesil  taze soganlarida yine ayni sekilde kücük kücük dograyin ve Cig Köfteye ekleyin ve yine bir dakika yine yogurun.
  • En son olarak 1 cay bardagi sivi yagida ekleyerek yine ayni sekilde 1 dakika sivi yagla birliktede yogurun.
  • Hazir hale gelen Cig Köfteyi kücük kücük elinizde köftecikler yaparak servis tabagina dizin.
  • Marul yada arzuya göre yesillik limon taze sogan esliginde servis yapin.
  • Afiyet Olsun :)

1 Mayıs 2011 Pazar

SAM TATLISI





MALZEMELER

  • 1 Su Bardagi Un
  • 1,5 Su Bardagi Seker
  • 1,5 Su Bardagi Yogurt
  • 500 gr Irmik
  • 3 Tane Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Paket Vanilya Sekeri
  • Hindistan Cevizi

Serbeti icin

  • 1 Litre Su
  • 1000 gr Seker ( 1 Paket )
  • Yarim Limon




YAPILISI

  • Yumurta, Vanilya Sekerini ve Sekeri iyici cirpin.
  • Iyice cirpilan karisima yogurutu ilave edin ve yine cirpin.
  • Irmik, un ve kabartma tozunu bir kapta hepsini bir harmanlayin.
  • Harmanladiginiz unu yavas yavas seker, yumurta ve yogurt karisimina ilave edin ve karistirin.
  • Karisimi yaglanmis tepsiye dökün.
  • 180 derece firinda pisirin. Firini önceden isitmayin.
  • Pisdikten sonra sogumaya birakin.


Serbet yapilisi:

  • 1 Litre suya 1 Paket sekeri ekleyerek yaklasik yarim saat kaynatin, serbet kivamini aldiysa eger yarim limonu ekleyin ve ocaktan alin.
  • Sogumus olan tatlinin üzerine sicak olarak aktarin ve soguduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapin. 
  • Hindistan cevizini tavsiye ediyorum degisik bir lezzet katiyor tatliya.
  • Afiyet olsun :)



Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...